Re: Jakie polecacie zawieszenie do civica i za ile ?
petro505 napisał(a):
tyle że o tym gwincie są podzielone zdania. A taki zestawik sprężyn i amorków za 900zł nie wyjdzie, lecz min. 1200zł to jest różnica
Tanie gwinty mówiąc wprost są chujowe, jeździłem na mtsie autem kolegi i zdania nie zmienie. Lepiej kupić same amortyzatory i dozbierać na używane sprężyny niż pakować się w taki szit.
Dołączył(a): 2009-09-06, 23:04 Posty: 200 Postawił(a) piw : 0 raz Otrzymał(a) piw: 0 raz Auto: EJ9 Silnik: D14A4
maciej napisał(a):
petro505 napisał(a):
tyle że o tym gwincie są podzielone zdania. A taki zestawik sprężyn i amorków za 900zł nie wyjdzie, lecz min. 1200zł to jest różnica
Tanie gwinty mówiąc wprost są chujowe, jeździłem na mtsie autem kolegi i zdania nie zmienie. Lepiej kupić same amortyzatory i dozbierać na używane sprężyny niż pakować się w taki szit.
Lepiej jeździć na tanim gwincie bądź tanim nowym zawieszeniem niż na rozwalonej serii, nie sądzicie? Cóż poradzić, większość samochodów przejeżdża pół swojej kariery na zużytym zawieszeniu.
Dołączył(a): 2010-07-22, 16:56 Posty: 1350 Postawił(a) piw : 4 razy Otrzymał(a) piw: 1 raz Auto: EG5 Silnik: d16z6
obydwaj macie troche racji. Nowy zawsze nowy i jest na to 2 lata gwarancji a jak używany to nie będzie pracował jak kiedyś. Moim zdaniem można założyć ten gwint a reszte kasy poświęcić na wymiane wszystkich tuleji itp
Dołączył(a): 2009-09-06, 23:04 Posty: 200 Postawił(a) piw : 0 raz Otrzymał(a) piw: 0 raz Auto: EJ9 Silnik: D14A4
petro505 napisał(a):
obydwaj macie troche racji. Nowy zawsze nowy i jest na to 2 lata gwarancji a jak używany to nie będzie pracował jak kiedyś. Moim zdaniem można założyć ten gwint a reszte kasy poświęcić na wymiane wszystkich tuleji itp
Dołączył(a): 2007-01-10, 16:45 Posty: 1750 Lokalizacja: Warszawa Postawił(a) piw : 0 raz Otrzymał(a) piw: 5 razy Auto: ED7 Silnik: D16Z2
Dla mnie MTS i TAtechniksy to najgorszy chłam nie wiem czy bym nie wolał rozpadającej się serii. Jeżeli chcesz normalne zawieszenie ogarnąć idzie zestaw tokico amory przód i tył ogarnąc za około 700zł plus sprężyny seryjne za około 300zł. Druga opcja to dobry zestaw KYB Ultra SR amory o sportowej charakterystyce i skróconym skoku pracy około -30mm zestaw ogarniam za około 900-950zł plus sprężyny Eibach -35 za około 500zł. Zadnych gówien z allegro zestawów za 800zł bo to kasa wyrzucona w błoto te amory poporstu sie nie nadają i pracują jak zużyte a na zakrętach to już masakra. Jarosi jeśli chcesz czuć sie bezpiecznie naprawdę dozbieraj te 400zł przebolejesz to jakoś ale bedziesz jeżdził bezpiecznie i w miare komfortowo. Bo póżniej będziesz tylko się wku....na byle dziurce na drodze.
_________________ Nowe części CIVIC/CRX : cukierki, amory KYB ULTRA SR, zestawy naprawcze, chłodnice, filtry, ROZRZĄDY D-SERIA, B-SERIA KOYO, NSK, NTN, MITSUBOSHI, POMPY WODY AISIN, GMB, PASKI KLINOWE GOODYEAR, BANDO info na PW, TANIO
dokładnie lepiej dozbierać i kupić przyzwoity zestaw ....obecnie latam na WEITECU (amorrki plus springi) i jestem bardzo zadowolny...wiadomo cenna inna ale coś za coś..
jarosi napisał(a):
maciej napisał(a):
petro505 napisał(a):
Lepiej jeździć na tanim gwincie bądź tanim nowym zawieszeniem niż na rozwalonej serii, nie sądzicie? Cóż poradzić, większość samochodów przejeżdża pół swojej kariery na zużytym zawieszeniu.
TomekWawa, marcin_jdm Wolałbym raz a dobrze zainwestować w serie niż jeździć na zawieszeniu które zamiast poprawić bezpieczeństwo, obniża jego poziom. Zamiast kupować stickery mocy, lepiej dozbierać na dobre komponenty zawiasu i hamulców, na bezpieczeństwie się nie oszczędza.
Dołączył(a): 2010-07-22, 16:56 Posty: 1350 Postawił(a) piw : 4 razy Otrzymał(a) piw: 1 raz Auto: EG5 Silnik: d16z6
masz racje, mi poprostu zależało na gwincie ale to oczywiście tylko moj pomysł i nie musi być dobry Wiadomo zainwestować można lecz w dobry zawias kompletny (amorki, sprężyny i wszystkie gumy) to min. 2tys. trzeba ale i sie nie boisz że po 2-3 latach coś padnie.
Dołączył(a): 2009-07-10, 14:38 Posty: 558 Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna Postawił(a) piw : 1 raz Otrzymał(a) piw: 0 raz Auto: ED6 kanada Silnik: d15b1+MPFI
maciej napisał(a):
TomekWawa, marcin_jdm Wolałbym raz a dobrze zainwestować w serie niż jeździć na zawieszeniu które zamiast poprawić bezpieczeństwo, obniża jego poziom. Zamiast kupować stickery mocy, lepiej dozbierać na dobre komponenty zawiasu i hamulców, na bezpieczeństwie się nie oszczędza.
Takiej odpowiedzi szukalem. Puki co inwestuje w tuleje i hamulce.
Przy okazji zapytam: Jak wygląda jazda na seryjnych sprężynach i skróconych amortyzatorach? Gdzie znajdę zestaw 4szt. KYB SR ultra za mniej niż 1k zł?
_________________ Pomodzenia w nowym roku : D ED6 kanada, na 5 biegach d15b1+MPFI 4x tarcze
Jebać tanie gwinty.
Z tego co ja już wiem to mogę polecić to na czym jeżdżę czyli B8 + Eibach. Autko jakimś udem poszło trochę w górę ale jest tak zaj....cie na zakrętach że aż chce się szybciej i szybciej (oczywiście w granicach rozsądku) Zestaw nieco drogi ale wart swojej ceny. W każdej chwili wiemy co się dzieje z autem na drodze Woojas tez mnie kiedyś przewiózł zdaje się na KYB Ultra Sr + coś tam. Jest w pyte.